Havsfiske på Västkusten Pris från 1195 kr/pers.

Välkommen till saltstänkta Västkusten några mil norr om Göteborg och till ett havsfiske som bjuder på många fina upplevelser. Vi utgår i första hand från Björholmens marina eller Rönnäng på Tjörns. vi kan också erbjuda ett mycket bra boende med allt vad man kan önska på respektive ort. Vill ni bli hämtade på annan ort så som Marstrand, Ellös på Orust eller i göteborg så ordnar vi givetvis det efter överenskommelse.

Nedan kan du se vad som fångas vid de olika årstiderna. Önskar du fiska efter en specifik art eller en viss typ av fiske så har vi ett brett utbud och lång erfarenhet av havsfiske på västkusten och förverkligar gärna era önskemål.

april-maj
Havskatt, Torsk,Bleka, Gråsej, plattfisk mm.

juni-augusti
Makrill, Torsk, Bleka, Pigghaj, plattfisk, Gråsej mm.

September
Makrill, Torsk, Bleka, Gråsej mm.

När vi bedriver havsfiske avgår vi vid 8 tiden och är åter i hamnen mellan kl.16-17.

Havskatt fiskar vi på stenbotten och över ca 40 meters djup i april och maj månad. Havskattfisket är koncentrationskrävande och sker som drivande bottenmete med agnade krokar.

Makrillen letar vi efter ovanför plattåer och i strömkanter där makrillen ofta jagar sill och hugger flitigt på våra häcklor. Den större makrillen jagar vi på botten på ca 35 meters djup och då med agnade krokar. Största chans att fånga stor makrill är det i september månad.

Vrakfisket bjuder i regel på större fiskar i form av Torsk, Bleka, Gråsej, Långa mm. Vid bra förhållanden finns det mycket goda chanser att landa fisk över 10 kilo och vanligen fångas fisk mellan 3-15kg. Vrakfiske sker över och på sjunkna fartyg och djupen är mellan 60 till 200 meters djup.

Några storfiskar tagna tillsammans med våra guider är Torsk 22 kg, Långa 3,8 kg, Gråsej 10,7 kg, Havskatt 6,7 kg, Makrill 1,8 kg, Pigghaj 4,7 kg, Bleka 5,7 kg. Taggmakrill 0,7.

Andra vanliga fångster vid havsfiske är Fjärsing, Kolja, Taggmakrill, Vitling, Sandskädda, Rödspotta, Skrubba, Berggylta och Fenknot.

All fiskeutrustning samt flytvästar eller räddningsdräkter finns till utlåning.

Hjärtligt välkommna till Västkustens Sportfiske och ett havsfiske utöver det vanliga!


Havskatt


Torsk


Fenknot


Makrill


Bleka


Gråsej

Mvh/ Fiskeguide Mathias Ström
Kontakta oss!
Tel.Boat: +46 (0)705-85 63 62
Tel.Office +46 (0)303-561 51
e-mail: info@sportfiske.org
Address:Hermans Lycka 12 442 97 Kode

TILL STARTSIDAN